El novembre de 2011 obria les portes la segona residència d’Atlàntida, Mas Piteu. Han estat deu anys intensos per a tots els que formem Mas Piteu –personal, residents, familiars, amics…. Per això, dins dels actes de commemoració, hem volgut fer un repàs del més destacat d’aquesta primera dècada amb una exposició.
La mostra du per títol “10 anys, 10 vides” i està formada per 14 plafons que ens conviden a conèixer els 10 anys de la residència de la mà d’algunes de les moltes persones que han viscut aquests 10 anys: treballadors, residents i familiars.
Obre l’exposició un plafó de benvinguda de la directora de Mas Piteu, Vanesa Contrera. L’itinerari per aquests deu anys comença amb el testimoni de Narcís Pigem Ricart, fill de l’última propietària dels terrenys on ara hi ha Mas Piteu, Mercè Ricart. En el seu testimoni Pigem ens trasllada a la casa d’estiueig de la família Ricart abans de convertir-se en Mas Piteu.
El dia a dia de la residència durant aquests deu anys, el coneixem de la mà d’algunes de les persones que amb la seva professionalitat fan funcionar el centre els 365 dies de l’any: Patricia Quinson, Joana Vallecillo, Glòria Merino, Maria Tejero, Sara Fontanet, Berta Pijuan o David Prats són la veu de tot el personal de la casa: des de les auxiliars d’infermeria, fins a les recepcionistes, les fisioterapeutes, els educadors socials, RHS, coordinadora i la direcció.
En representació de les persones que viuen a Mas Piteu, l’exposició recull les veus de l’Amparo Charqués i de la Maria Carme Royo, que expliquen com s’hi senten i quins avantatges hi han trobat.
La pandèmia
A més de fer un recorregut per la finca i totes les persones que hi estan vinculades, l’exposició també s’atura en la pandèmia de Covid-19. Aquest és, sens dubte, el pitjor tràngol que ha viscut Mas Piteu en aquests 10 primers anys de vida. Un període difícil que s’ha aconseguit superar amb nota gràcies a la implicació i la professionalitat de tots els treballadors i el suport i les facilitats dels residents i les seves famílies.
Com a suport a la mostra, també s’han preparat una sèrie de càpsules en vídeo amb una vintena de testimonis vinculats a Mas Piteu -els que formen part de l’exposició i alguns més-. A través d’uns codis QR impresos en els plafons de la mostra, es pot accedir a totes aquestes càpsules.
L’exposició es podrà veure a Mas Piteu durant tot el mes de març i, posteriorment, a les residències Mas d’Anglí i Maragall, al Centre Mèdic d’Enric Granados i al Centre de Rehabilitació d’Atlàntida. Per visitar-la cal demanar cita trucant al 93 434 22 55.