A les residencies de Grup Atlàntida, sempre hem donat molta importància al servei de cuina i restauració. En els temps actuals i malgrat la situació provocada per la Covid-19 continuem amb la mateixa cura en vetllar per l’alimentació de les persones i garantir una dieta variada i equilibrada.
Contemplem l’hora dels àpats com un moment de socialització, al nostre restaurant les persones gaudeixen d’un bon àpat en bona companyia. Un dels nostres cuiners Gustavo Laurencio, de l’empresa que ens gestiona el servei de cuina, Serunión, ens explica els tipus de dieta que elaborem als nostres centres:
- Els nostres menús s’elaboren amb productes frescos i de temporada. Tenim menús estàndard per cada temporada de l’any (tardor-hivern, primavera-estiu) elaborats per un equip de dietistes, amb una rotació de cinc setmanes.
- La dieta normal, anomenada basal, és variada, amb quantitat suficient i una presentació agradable. També es fan dietes terapèutiques per persones que per prescripció mèdica necessiten alguna adaptació. Seria el cas de persones amb intolerància a alguns aliments, diabètics, hipertensió, obesitat, etc.
- Cada dia s’ofereix la possibilitat d’escollir entre tres opcions de plats de primer i dos de segon. Les persones trien en el moment de seure a taula, sense anotació prèvia. També disposem d’una gran varietat de postres per escollir.
- S’adapten les textures a les necessitats individuals, d’aquesta manera les persones que tenen problemes de deglució poden gaudir del menjar. Canviant els sabors i les consistències s’aconsegueix que una dieta triturada no sigui monòtona. Disposem d’un protocol propi per a l’elaboració dels triturats que garanteix l’aportació de proteïnes necessari en cada ingesta.
- Disposem d’una pauta per elaborar els menús diaris on consta el gramatge que han de tenir els àpats. Però cada cuiner posa la seva imaginació per fer els plats més creatius. Evitem treballar productes amb textures fibroses, carns amb molts ossos o peixos amb espines.
- Els valors nutricionals d’aquest menús oscil·len entre 1850-2400 Kcal, respectant el repartiment energètic d’una dieta equilibrada: 50-55% d’hidrats de carboni, 15-20% de proteïnes i 30-35% de lípids. Fem menús suficients buscant que no presentin carències ni excessos.
- Procurem que la presentació dels plats sigui atractiva i colorista, fent que d’aquesta manera vinguin mes de gust.
- El departament de qualitat de Serunión treballa amb estrictes protocols que ens asseguren la correcta higiene i seguretat.
- Es fan menús especials per les festes, Castanyada, Sant Jordi, Carnestoltes, els Nadals etc. També celebrem els aniversaris amb pastís.