La realització de tallers creatius aporta molts beneficis a la gent gran, ajuda a millorar la qualitat de vida i el benestar general.
A Mas d’Anglí fem tallers, on cada persona participa dins de les seves capacitats, fent que mantinguin els seus rols actius i se sentin implicats en un projecte comú fomentant la cohesió grupal, mantenint vincles estrets i orientant els esforços cap a un mateix fi. Les Terapeutes organitzen diferents grups de treball, per potenciar al màxim les capacitats de cada persona amb metodologies actives i participatives.
Aquestes activitats ens porten diferents beneficis en:
Aspectes físics, treballem amb les mans millorant la motricitat fina.
Aspectes funcionals, millorant les activitats bàsiques i instrumentals de la vida diària.
En l’àmbit psicològic, ja que treballem la concentració, l’atenció i la memòria.
Aspectes emocionals, augmenta l’autoestima i millora l’ànim, per la satisfacció de la feina, per la il·lusió d’un projecte i la seva execució.
Socialment, durant la realització de les tasques augmenten les converses en un clima distés i augmenten els lligams entre les persones.
Mitjançant tècniques d’integració grupal es faciliten les relacions i es cohesionen els membres del grup, per aconseguir els objectius proposats.
Això ens permet:
Aprendre a treballar en equip per assolir un objectiu comú.
Desenvolupar la col·laboració, cooperació i escolta entre els participants.
Fomentar les relacions interpersonals.
Apoderar a les persones.
Millorar l’estat d’ànim.
Augmentar l’autoestima.
Disminució de la percepció del sentiment de solitud.
Enfortir la memòria, mantenint les capacitats cognitives i motores.
A les residències, ens trobem amb grups molt diversos, als nostres projectes poden participar tots, depenent de les seves habilitats, duran a terme tasques diferents. Actualment els grups de treball estan formats per les diferents unitats de convivència, el que facilita la cohesió del grup.
Etapes del projecte “primavera”:
Buscar idees a la xarxa per a la realització d’un mural. El tema és la primavera. Aquesta etapa es realitza amb les unitats de convivència de tercera planta que formaran la comissió de realització.
Reunió inicial per buscar un tema per fer un mural.
Recerca a internet, sobre projectes existents.
Un cop escollit el tema, decidir els materials que es necessitaran, organitzar les compres.
Presentació del treball a realitzar a tots els grups, segons les característiques de cada un es fan diferents activitats:
Pluja d’idees per millorar el projecte.
Taller de refranys per incloure al mural .
Estimulació sensitiva amb les diferents textures.
Distribució de les tasques a realitzar per Unitats de Convivència.
Organització de diferents tallers de treballs manuals per la realització del mural.
Creació del mural.
És fals que amb l’edat ens tornem menys creatius, el fet de disposar de més temps fa que augmenti la reflexió i la creació, I sempre és un bon moment per aprendre i passar-ho bé. Les persones residents estan encantades de veure la seva feina acabada, i hem treballat per millorar el confort, la identitat, la inclusió, l’ocupació i l’amor; segons els principis bàsics de l’Atenció Centrada en la Persona.
Les persones de més de 65 anys cada cop són més, tenen més bona salut, els agrada cuidar-se i viure la vida. Aquesta realitat està canviant radicalment l’estil de vida…
Els dies 3 i 4 de novembre Residencial Maragall farà una jornada de portes obertes per donar a conèixer el centre a les persones grans i a les famílies. Les…
Grup Atlàntida segueix creixent i acaba d’estrenar la seva tercera residència per a gent gran: Residencial Maragall. És en un edifici que s’ha construït al Passeig Maragall de Barcelona i que…